Doç. Dr. M. Tahir ORUÇ

Adı Soyadı: MEHMET TAHİR ORUÇ

Doğum Tarihi:  1966

Doğum Yeri : Şarkikaraağaç-Isparta

Medeni Durum : Evli, 2 Çocuklu

Yabancı Dil : İngilizce

Unvan : Genel Cerrahi Uzmanı, Doçent

Görev Yeri : Antalya Eğt. Araşt.Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi (Eğitim Görevlisi).

 ÖZGEÇMİŞ

20131101_857251

1966 yılında Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı.

1983-1989 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp öğrenimi gördü ve 1989 yılında mezun oldu.

Zorunlu hizmet için 1 yıl Artvin Ardanuç Merkez Sağlık Ocağı’nda çalıştı.

1990 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda başarılı olarak Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanlık eğitimine başladı. 1994

aralıkta uzman oldu. Nisan 1995 tarihinde Ankara Demetevler Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başladı.

Bu dönemde Cerrahi Onkoloji alanında çalıştı ve bu alandaki tecrübe ve bilgi birikimini arttırdı.

2002 yılında Sağlık Bakanlığı’nın açtığı burs sınavında başarılı olarak, Pittsburgh Üniversitesi Hepatobiliyer Cerrahi Departmanı’nda çalıştı (2002),

Bu dönemde (De novo breast cancer in patients with liver transplantation) konulu çalışmayı Proje Sorumlusu olarak takip etti ve sonuçlarını transplantasyonun en saygın dergisi olan Liver Transplantation, dergisinde (2004) yayınladı.

2005 yılında Doçent oldu.

11.11.2005 tarihinde, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi 4. Cerrahi Kliniği’ne Klinik Şef Yardımcısı olarak atandı.

3 yıl süreyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Şef Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra, 7 Ocak 2009 tarihinde Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefliği kadrosuna başvurdu ve bilimsel jüri tarafından başarılı bulunarak ataması yapıldı. 2 Mayıs 2012 tarihine kadar burada çalıştıktan sonra, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine aynı ünvan ve kadro ile nakil oldu.

Halen Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi (Eğitim Görevlisi) olarak çalışmakta olup; rutin cerrahi operasyonlara ek olarak (Fıtık, Pilonidal sinüs, Guatr, Safra Kesesi, Hemoroid ameliyatları gibi) Cerrahi Onkoloji (Kanser Cerrahisi), Laparoskopik Cerrahi (Laparoskopik Kolesistektomi, Apendektomi, Laparoskopik Kolon (Barsak) Cerrahisi, Laparoskopik Reflü ve Obesite (Aşırı şişmanlık) Cerrahisi gibi İleri Laparoskopik Cerrahi Operasyonlar) özel ilgi duyduğu ve tecrübeli olduğu alanlardır. Ulusal (80) ve uluslararası (60) alanlarda yayınlanmış ve sunulmuş toplam 140 civarında yayını bulunmaktadır.

YURT DIŞI DENEYİMLERİ

2002 yılında ABD’ de çalıştı.

(University of Pittsburgh Medical Center, Presbyterian University Hospital, Pittsburgh, Pennsylvania,Division of Hepatobilliary and Liver Transplantation, ABD, (1.9.2002-31.12.2002).

2005 yılında Avusturya’da Laparoskopik Gastrik Band Ameliyatı eğitimi,

2010 yılında Cushieri Skill Center, Dundee, İskoçya’da Laparoskopik Kolorektal Cerrahi eğitimi aldı.